Bazı yerler vardır ki lezzeti açıldığı günden itibaren hiç değişmez. Mesleğe geri döndüğünde yine aynı lezzet ilk günkü gibidir. Babasının yanında köfte ve çorba yapmasını öğrenen ve kendisine geçmişte işletmede açan ‘Köfte Adnan’ lakaplı Adnan Yıldız, uzun yıllardan sonra Saraçlar Caddesi’nde o özlenen lezzeti müşterilerine mütevazı işletmesinde sunmaya devam ediyor.
Yıllarca Edirnespor’un Teknik Direktörlüğü görevinde bulunan ve camiada ‘Köfte Adnan’ olarak bilinen Adnan Yıldız, teknik adamlığının yanı sıra en iyi bildiği işlerinden biri olan köfte ve çorbaları ile müşterine haftanın 7 günü Saraçlar Caddesinin alt kısmında, ayakkabı tamircileri dükkanlarının bulunduğu bir köşede işletmesinden lezzetli ürünleriyle müşterilerine hizmet veriyor.
KUZU PAÇA ÇORBASINI TAVSİYE EDİYORUM
Köfte Adnan’ın mesaisi sabah saatlerinde çorba çeşitleriyle güne başlıyor. Daha sonra köfte, kuzu şiş, pirzola gibi ürünlerle ile beraber geçmişte tüm çorbacıların yaptığı ‘Kuzu Paça Çorbası’ ile müşterilerine hizmet eden Adnan Yıldız, “Kuzu Paça Çorbası eskilerin en iyi bildiği lezzetlerden biriydi. Bu çorbayı biraz yapmak zor olmasına rağmen eskilerin çok özlediğini fark ettim. Kelle Çorbası ve İşkembe Çorbası ile beraber bununda yanında köfte ve diğer çeşitlerimizle müşterilere hizmet veriyorum. Uzun zaman bu yana Saraçlar Caddesi tarafında kendime yer arıyordum. Yer bulmak biraz olmasına rağmen 4 yıl sonra istediğim yeri buldum. Ömrümün yettiği sürece baba mesleğime devam edeceğim. Müşterilerime unuttukları damak tatlarını yerine getirmek için çalışacağım” dedi.
HABER: MERT SOYLU